Arbetsmiljö och säkerhet | 1 timme och 16 minuter
Motsvarar ½ dag lärarledd utbildning
Förbättra dina livsmedelshygien kunskaper genom en flexibel och praktisk online utbildning. Börja redan idag!
Grundläggande livsmedelshygien är en utbildning vars mål är att ge dig större förståelse för och rätt verktyg för att hantera livsmedelshygien på din arbetsplats. Det är många faktorer som styr och genom att få en bättre helhetsbild kring risker och förutsättningar är det lättare att bedriva ett förebyggande arbete.
Relevanta nyckelord:Livsmedelssäkerhet, HACCP, Mikrobiologi, Livsmedelslagstiftning, Allergener, Kylförvaring, Hygienrutiner, Rengöring och desinfektion
Publicerad: 2021-05-03
Utbildare Johan Mether presenterar kursens innehåll och upplägg.
Längd: 1 minut (Utbildningens totala längd: 1 timme och 16 minuter)I delmomentet går Johan igenom faror på arbetsplatsen.
Utbildare: Johan Mether
Längd: 2 minuter (Utbildningens totala längd: 1 timme och 16 minuter)
I delmomentet tar Johan upp bakterier.
Utbildare: Johan Mether
Längd: 11 minuter (Utbildningens totala längd: 1 timme och 16 minuter)
I delmomentet går Johan igenom virus, parasiter och mögel.
Utbildare: Johan Mether
Längd: 9 minuter (Utbildningens totala längd: 1 timme och 16 minuter)
I delmomentet berättar Johan om kemiska faror.
Utbildare: Johan Mether
Längd: 3 minuter (Utbildningens totala längd: 1 timme och 16 minuter)
I delmomentet går Johan igenom fysiska faror.
Utbildare: Johan Mether
Längd: 2 minuter (Utbildningens totala längd: 1 timme och 16 minuter)
I delmomentet tar Johan upp allergena faror.
Utbildare: Johan Mether
Längd: 7 minuter (Utbildningens totala längd: 1 timme och 16 minuter)
I delmomentet delar Johan med sig av en övning.
Utbildare: Johan Mether
Längd: 1 minut (Utbildningens totala längd: 1 timme och 16 minuter)
I delmomentet förklarar Johan vad kontamination innebär.
Utbildare: Johan Mether
Längd: 2 minuter (Utbildningens totala längd: 1 timme och 16 minuter)
I delmomentet går Johan igenom egenkontroll.
Utbildare: Johan Mether
Längd: 4 minuter (Utbildningens totala längd: 1 timme och 16 minuter)
I delmomentet delar Johan med sig av en övning.
Utbildare: Johan Mether
Längd: 1 minut (Utbildningens totala längd: 1 timme och 16 minuter)
I delmomentet går Johan igenom grundförutsättningarna vid rengöring.
Utbildare: Johan Mether
Längd: 5 minuter (Utbildningens totala längd: 1 timme och 16 minuter)
I delmomentet går Johan igenom grundförutsättningarna för dricksvatten och vid personlig hygien.
Utbildare: Johan Mether
Längd: 3 minuter (Utbildningens totala längd: 1 timme och 16 minuter)
I delmomentet går Johan igenom grundförutsättningarna vid avfallshantering. Han tar även upp vikten av utbildning.
Utbildare: Johan Mether
Längd: 2 minuter (Utbildningens totala längd: 1 timme och 16 minuter)
I delmomentet tar Johan upp grundförutsättningarna för inköp, varumottagning och hantering av skadedjur.
Utbildare: Johan Mether
Längd: 3 minuter (Utbildningens totala längd: 1 timme och 16 minuter)
I delmomentet tar Johan upp grundförutsättningarna vid underhåll och märkning.
Utbildare: Johan Mether
Längd: 7 minuter (Utbildningens totala längd: 1 timme och 16 minuter)
I delmomentet delar Johan med sig av en övning.
Utbildare: Johan Mether
Längd: 1 minut (Utbildningens totala längd: 1 timme och 16 minuter)
I delmomentet går Johan igenom HACCP.
Utbildare: Johan Mether
Längd: 4 minuter (Utbildningens totala längd: 1 timme och 16 minuter)
I delmomentet berör Johan internrevision.
Utbildare: Johan Mether
Längd: 2 minuter (Utbildningens totala längd: 1 timme och 16 minuter)
I delmomentet går Johan igenom krav och rådande lagstiftning.
Utbildare: Johan Mether
Längd: 2 minuter (Utbildningens totala längd: 1 timme och 16 minuter)
I delmomentet tar Johan upp riskgrupper och redlighet.
Utbildare: Johan Mether
Längd: 2 minuter (Utbildningens totala längd: 1 timme och 16 minuter)
I det avslutande delmomentet berör Johan avvikelser och korrigerande åtgärder.
Utbildare: Johan Mether
Längd: 2 minuter (Utbildningens totala längd: 1 timme och 16 minuter)
Det finns inget kursmaterial till denna utbildning.
För att kunna spara dina anteckningar till denna utbildning måste du först köpa den samt vara inloggad.
KIWA Inspecta erbjuder provning, besiktning, certifiering, utbildning och teknisk konsultation rörande en mängd olika branscher, alltifrån byggnadsindustri och energiförsörjning till processindustri, fastigheter och jordbruk.
Läs mer på www.kiwa.se
Johan Mether arbetar som revisor inom livsmedel på Kiwa Certifiering. Johan har lång erfarenhet inom området - han har bland annat arbetat som livsmedelsinspektör inom kommunal myndighet. Han har även arbetat som matsäkerhetstekniker och då besökt flera olika livsmedelsverksamheter, med inriktning på att upprätta styrdokument, genomföra provtagning, inspektioner och utbildningar. Dessutom har han varit kvalitetschef inom livsmedelsindustrin i ett antal år.
Johan har erfarenhet inom områden livsmedelshygien och HACCP samt utbildning inom miljö- och hälsoskydd samt biologi och kemi.
Läs merDöljUtbildningen ger diplom som visar att du har kunskaperna.
Samtliga priser är angivna exklusive moms.
Streamad utbildning går fortare att genomföra än traditionell utbildning. Vi tillgängliggör samma utbildning och kunskapsinnehåll på knappt en tredjedel av tiden.
Effektivitetsvinsten uppstår då vi inte behöver ta hänsyn till lunch, restider, gruppdiskussioner och pauser. Den totala undervisningstiden är dock alltid densamma.
1 h – Motsvarar en halvdagsutbildning
2 h – Motsvarar en heldagsutbildning
4 h – Motsvarar en 2-dagarsutbildning
6 h – Motsvarar en 3-dagarsutbildning
Notera att vi anger speltid utan paus eller repetition. Glöm inte att planera in tid för utbildningens eventuella workshops och tid för att svara på utbildningens kunskapstester vilka ligger till grund för diplomering.
Innan du kan starta utbildingen Grundläggande livsmedelshygien måste du först köpa den.
Tillbaka till utbildningenUtbildningen Grundläggande livsmedelshygien har lagts till i varukorgen.
Tillbaka till utbildningen Fortsätt till betalningDu har fullföljt utbildningen Grundläggande livsmedelshygien och kan nu erhålla ditt diplom.
Tillbaka till utbildningen Erhåll ditt diplomFör att starta utbildingen Grundläggande livsmedelshygien måste du först köpa den.
Tillbaka till utbildningenFör att rätta examineringsfrågorna och diplomeras i utbildingen Grundläggande livsmedelshygien måste du först köpa den.
Tillbaka till utbildningenFör att kunna examinera utbildningen och erhålla diplom behöver du logga in.
Logga in